Imprezy okolicznościowe

Komunia

ZUPA

  • Rosół z makaronem, marchewką i pietruszką

DRUGIE DANIE SERWOWANE NA PATERACH (2 porcje/os.):

  • Rolada wołowa z tradycyjnym śląskim farszem 100%
  • Kurczak zaprawiany czosnkiem i papryką 50%
  • Kaczka pieczona w cydrze z pomarańczami 50%

Dodatki:

  • Kluski białe i tarte

Surówki i kapusty:

  • Modra kapusta z boczkiem
  • Surówka sezonowa
  • Marchewka z brzoskwinią i pomarańczą

Deser:

  • Patery owoców
  • Kawa i herbata wraz z dodatkami serwowana w dzbankach bez ograniczeń
  • Sok jabłko, pomarańcz, woda niegazowana w dzbankach oraz napoje gazowane (Pepsi, 7Up, Mirinda) 1l/os.
  • Puchar lodowy z owocami, polewą i ciasteczkiem

Zimna płyta:

  • Patery różnorodnych wędlin
  • Deski serów różnego gatunku z oliwkami
  • Swojski schab wędzony na zimno
  • Jaja faszerowane
  • Śledzie w trzech zaprawach
  • Tymbaliki z kurczaka z warzywami
  • Kruche babeczki z rozmaitymi farszami
  • Sałatka grecka
  • Sałatka z kolorowym tortellini
  • Sałatka brokułowa z pomidorem i jajkiem
  • Pomidory z mozzarellą i bazylią
  • Pieczywo mieszane i masło

Kolacja dodatkowo płatna- podawana porcjowo:

  • Bogracz z pieczywem
  • Tort i ciasto we własnym zakresie
  • Fontanna czekoladowa z dodatkami ( owoce, wafelki, ciastka) – 1500zł

Urodziny

Zupa:

  • rosół z makaronem, marchewką i pietruszką serwowany w wazie

Danie główne- serwowane porcjowo:

  • rolada wołowa z kiełbasą, boczkiem i ogórkiem w sosie pieczeniowym, serwowana z kluseczkami białymi i kapustą czerwoną

Deser- do wyboru:

  • lody w pucharku z owocami, bitą śmietaną i ciasteczkiem
  • sałatka z owoców sezonowych z gałką lodów i polewą

Zimna płyta:

  • patery wędlin
  • deski serów różnego gatunku
  • śledziki w trzech zaprawach
  • trzy rodzaje sałatek – do wyboru: grecka, z tortellini, brokułowa, z ananasem.
  • kruche babeczki z rozmaitymi farszami
  • tymbaliki drobiowe
  • pomidory z mozzarellą
  • jaja faszerowane
  • pieczywo i masło

NAPOJE

  • kawa i herbata bez ograniczeń
  • woda i soki owocowe w dzbankach 1L/ os.
Stypa

ZUPA- podana w wazach

  • Rosół z marchewką I świeżą pietruszką

DANIE GŁÓWNE- na paterach ( 1,5 porcji mięsa/os.)

  • Rolada wieprzowa w sosie pieczeniowym
  • Udko z kurczaka marynowane w czosnku i papryce
  • Kotlet schabowy w płatkach kukurydzianych
  • Kluski białe
  • Kluski siwe
  • Kapusta czerwona
  • Kapusta zasmażana z pieczarkami
  • Surówka sezonowa

DESER:

  • Ciasto – 3 rodzaje: sernik, makowiec, jabłecznik po 2 kawałki na osobę
  • Kawa i herbata z dodatkami- podana w dzbankach bez ograniczeń
  • Soki ( pomarańcza, jabłko) oraz woda- podane w dzbankach po 0,5l./os.

Opcja dodatkowa

ZIMNA PŁYTA:

  • patery różnorodnych wędlin
  • deski serów różnego gatunku z oliwkami
  • śledziki w trzech zaprawach
  • trzy rodzaje sałatek – do wyboru: grecka, z tortellini, brokułowa, z ananasem, gyros
  • tymbaliki drobiowe
  • jaja faszerowane
  • pomidory z mozzarellą i bazylią
  • pieczywo i masło